Νέα δέσμευση Αντωνοπούλου: Την ερχόμενη εβδομάδα η Κοινωφελής για 274 δήμους

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να εκδοθεί η, περιβόητη πλέον, προκήρυξη για τις 24.291 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σε 274 δήμους της χώρας. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, αφού παραδέχθηκε την καθυστέρηση (σ.σ. η ίδια είχε πει ότι το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις… αρχές Νοεμβρίου), ενώ τόνισε πως «καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να επακολουθήσει και άλλο πρόγραμμα»

«Όσον αφορά τους διακόσιους εβδομήντα τέσσερις δήμους, η συνεργασία μας μαζί τους ξεκίνησε πράγματι γύρω στον Οκτώβριο. Παρουσιάστηκαν, όμως, πολύ συγκεκριμένα θέματα, τα οποία δυστυχώς -πράγματι είναι όπως το λέτε- μας έφεραν μία καθυστέρηση δύο μηνών. Μπορώ, όμως, να σας απαντήσω σήμερα ότι, μετά από πολύ καλή συνεργασία που είχαμε, την εβδομάδα αυτή που έρχεται, θα βγει μέσα από τον ΟΑΕΔ η πρόσκληση προς τους ανέργους, έχοντας βάλει ακριβώς εκείνες τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν όλα τα προγράμματα για να τα παρακολουθούμε διαδικτυακά και για να μπορούμε να κάνουμε έλεγχο. Έτσι, μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, την επόμενη εβδομάδα, αρχίζουν οι εγγραφές των ανέργων», πρόσθεσε η κ. Αντωνοπούλου.

«Yπάρχει παραπληροφόρηση για τα hot spots»

Όσον αφορά το θέμα των 2.500 προσλήψεων στα hot spots η κ. Αντωνοπούλου σε αντίθεση με τον αναπληρωτή υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα που πριν μερικές ημέρες είχε παραδεχθεί ότι οι περισσότεροι εξ’ αυτών δεν εργάστηκαν ποτέ σε αυτά, απέδωσε τις διαστάσεις που πήρε το θέμα σε παραπληροφόρηση: «Όπως μας λένε οι ίδιοι οι δήμαρχοι, ο μέσος όρος των τοποθετήσεων μέσα στα Κέντρα Φιλοξενίας είναι περί το 63%-65%. Όσοι δεν εργάζονται μέσα στα Κέντρα Φιλοξενίας πάρα πολλές φορές εξυπηρετούν ανάγκες που έχουν προκύψει, ακριβώς λόγω των ροών που έχουμε λόγω του προσφυγικού», είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός, αναφέρομενη και σε σχετικές απαντήσεις των δήμων Χαλκιδέων και Λαρισαίων. Και πρόσθεσε: «Για να ξεκαθαρίσει λοιπόν και αυτή η παραπληροφόρηση, σας λέω ότι είμαστε σε συνεχή επαφή με τους δήμους. Παίρνουμε από αυτούς μια καταγραφή που μας δίνουν για το πού τοποθετούνται ακριβώς, έτσι ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στο μέλλον. Το παρακολουθούμε από κοντά. Αν τα μέσα ενημέρωσης ή οποιοσδήποτε άλλος υποβάλλει αυτές τις ερωτήσεις είχε την καλοσύνη να έρθει να μας κάνει μια ερώτηση είτε μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπως πολύ ορθά γίνεται σήμερα είτε στο Υπουργείο όπου οι πόρτες μας είναι ανοιχτές, θα την είχαμε απαντήσει και δεν θα είχε δημιουργηθεί όλη αυτή η παραφιλολογία», κατέληξε η κ. Αντωνοπούλου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ, 274 ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!