Τετάρτη
31
Μάι
Back

“Ναι” στο “πάγωμα” ένταξης των 150.000 στρεμμάτων στο Σχέδιο λέει και η κυβέρνηση

Το ρεπορτάζ της αυτοδιοίκησης gr σύμφωνα με το οποίο «παγώνει» μέχρι νεωτέρας η ένταξη 150.000 στρεμμάτων στην Ανατολική Αττική στο Σχέδιο Πόλης με βάση το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο επιβεβαίωσε στην ουσία κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. 

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την πρόταση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Φιλίνη για κατάργηση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου χαρακτήρισε μεν «βιαστικούς» και «επιπόλαιους» όσους ζητούν την κατάργηση του Σχεδίου αλλά πρόσθεσε με νόημα:

«Μια αναμφίβολα πολύ σοβαρή οικολογική καταστροφή που κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος του φυτικού πλούτου γύρω από την πρωτεύουσα, είναι ασφαλώς μια αφορμή για να σκεφθούμε πολλά πράγματα. Αλλά, οι προτάσεις -σπεύδω να πω- πρέπει να γίνουν με νηφαλιότητα, μελέτη και όχι υπό το κράτος των αναμφισβήτητα έντονων συναισθημάτων που έχουμε όλοι μας αυτές τις στιγμές.»

                                               Το ρεπορτάζ της Τρίτης

Να υπενθυμίσουμε ότι σε χθεσινό ρεπορτάζ η αυτοδιοίκηση gr υποστήριζε ότι «οι διαδικασίες για συγκεκριμένες εντάξεις, που είχαν ήδη ξεκινήσει (στη βορειοανατολική Αττικη) και θα ολοκληρώνονταν σταδιακά και κατά περίπτωση, αρχής γενομένης από το τέλος του 2009 για όσες είναι στη φάση των ενστάσεων και εντός της επόμενης πενταετίας για όσες βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης, ‘παγώνουν’».

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνταν και δηλώσεις του νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή στην αυτοδιοίκηση gr, στις οποίες τόνιζε αν και είναι θέμα του ΥΠΕΧΩδΕ «το Ρυθμιστικό Σχέδιο πρέπει ν’ αλλάξει» με βάση τα νέα δεδομένα.

Να σημειωθεί ότι το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Ανατολική Αττική είχε δημοσιοποιήσει η αυτοδιοίκηση gr στις 26.5.2009 (http://aftodioikisi.gr/content/2887 ) και προέβλεπε την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης 150.000 στρεμμάτων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!