ν-βούτσης-υπέρ-της-δημοσιοποίησης-των-138038
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.11.2015 | 14:11

Ν. Βούτσης: Υπέρ της δημοσιοποίησης των πόθεν έσχες των δικαστικών

Υπέρ της ανάρτησης των πόθεν έσχες των δικαστικών τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2016, ο οποίος εγκρίθηκε από την Ολομέλεια.

«Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια παντού» τόνισε, σύμφωνα με την naftemporiki.gr.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικοί λειτουργοί με διάβημά τους στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ζήτησαν εξαιρεθούν από την πρόταση της Βουλής για δημοσίευση των πόθεν έσχες ανώτατων κρατικών αξιωματούχων.

«Δεν είναι σωστό να υπάρχουν ανισότητες ανάμεσα στις εξουσίες. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια σε όλους τους ανώτατους. Έχει να κάνει με τη δημοκρατία εν συνόλω» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Διάβασα ότι οι δικαστικοί έκαναν διάβημα προς την κυβέρνηση για να απαγορευθεί η ανάρτηση. Δεν είναι σωστό να υπάρχουν ανισότητες».

Ο Ν. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι η ανάρτηση των πόθεν έσχες δεν θα αφορά τους πρωτοδίκες αλλά τους ανώτατους δικαστικούς.

Στον προϋπολογισμό της Βουλής για πρώτη φορά προβλέπονται μειώσεις στον βασικό μισθό των βουλευτών, καθώς έως τώρα μειώσεις είχαν γίνει μόνο στα επιδόματα.

Η συνολική περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης φτάνει το 38% στα χρόνια της κρίσης, ανέφερε ο Ν. Βούτσης, εξηγώντας ότι ο μισθός των βουλευτών είναι μειωμένος κατά 28%, επειδή η Βουλή δεν παρακολούθησε την ανάκτηση των αποδοχών που επέτυχαν οι δικαστικοί μέσω του μισθοδικείου.