Ν/σ ΥΠΟΙΚ: Ποιες τροπολογίες ψηφίστηκαν για Δημόσιο, προσλήψεις & ΟΤΑ (αναλυτικά)

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2017/1852, (ΕΕ) 2018/822, (ΕΕ) 2020/876, (ΕΕ) 2016/1164, (ΕΕ) 2018/1910 και (ΕΕ) 2019/475, συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών της νόσου COVID-19 και άλλες διατάξεις

Θυμίζουμε ότι στο ν/σ εντάχθηκαν οι κάτωθι τροπολογίες:

  • Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών.
  • Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών
  • 1. Ρύθμιση οφειλών – ενταλματοποίηση και πληρωμή δαπανών της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής. 2. Συμβάσεις προμήθειας ειδών αρτοτροφοδοσίας. 3. Χρήση εσόδων των δήμων από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα για την κάλυψη άλλων αναγκών και μηχανισμός αποτροπής συσσώρευσης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους από του Ο.Τ.Α.. 4. Παράταση απαλλαγής υποχρέωσης προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για το ίδρυμα «Σικιαρίδειο Ίδρυμα Απροσάρμοστων Παίδων». 5. Πληρωμή δαπανών των ΅Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019». 6. Μέτρα στήριξης Των Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. και ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., τροποποίηση διατάξεων του ν. 4551/2018. 7. Μείωση φόρου εισοδήματος δωρητών για δωρητές προς την ΕΑΝΕΠ.
  • Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
  • Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
  • Καταβολή ποσών μειώσεων συντάξεων ιδιωτικού τομέα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πολυτροπολογία 37 σελίδων για τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στην ΕΕΤΑΑ, παρατάσεις συμβάσεων, αλλαγές σε ΚΕΠ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων προβλέπονται:

-50 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ ΠΕ, ΤΕ διάρκειας 24 μηνών, με συνολικό κόστος 1,9 εκατ. ευρώ.

-Παράταση έως 31.7.2020 συμβάσεις ΙΔΟΧ ή μίσθωσης έργου των απασχολούμενων σε δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης των ΟΤΑ.

-Η απόφαση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων, μετά τους δήμους, λαμβάνεται από την οικονομική επιτροπή και στις περιφέρειες.

-Η ειδική διαδικασία λύσης και εκκαθάρισης των νομικών προσώπων που προέρχονται από διάσπαση.

-Η ανάθεση καθηκόντων Διοικητικού -Οικονομικού ή συναφών με το αντικείμενο του πτυχίου τους, σε υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης καθηκόντων ΚΕΠ δημοτικές ενότητες με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους (σ.σ. από 5.000, που προβλέπεται σήμερα)

Επίσης, η τροπολογία για παράταση συμβάσεων, συντάξεων & επιδομάτων ΟΠΕΚΑ.

Τέλος, στο ν/σ εντάχθηκε και τροπολογία για ανταποδοτικά τέλη, ληξιπρόθεσμες οφειλές Δήμων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΒΟΥΛΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!