Ν. Παππάς: Γρήγορο ίντερνετ σε 3.700 απομακρυσμένους οικισμούς της χώρας

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε σήμερα συνάντηση-συζήτηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη και στελέχη της δημοτικής αρχής, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία.

Μετά από σχετικές καταγγελίες εκ μέρους του Δήμου, ο Νίκος Παππάς δεσμεύθηκε ότι το Υπουργείο θα θέσει άμεση προτεραιότητά του την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές «λευκές» περιοχές της Κοζάνης, οι οποίες δεν καλύπτονται από το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της Digea με συνέπεια να μην βλέπουν τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ ούτε και από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους υπάρχει επαρκής κάλυψη, με συνέπεια να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Νίκος Παππάς τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Από χθες περιοδεύω σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Με αφορμή την έλευση των δικτύων υψηλής ταχύτητας στα απομακρυσμένα χωριά της περιοχής –μέσω του προγράμματος “Rural Broadband“ που υλοποιεί το Υπουργείο- βρέθηκα σε Κοζάνη, Γρεβενά και Φλώρινα.

Η κρίση έχει χτυπήσει δυσανάλογα την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για αυτό μπορεί να μη λένε και πολλά στους κατοίκους της τα γενικά οικονομικά στοιχεία που, όντως, δείχνουν ότι η χώρα γυρίζει σελίδα. Είδα ανθρώπους που ζουν υπό δύσκολες συνθήκες –σίγουρα δυσκολότερες από τον μέσο Έλληνα. Είδα χωριά που έχουν μάθει και επιβιώνουν με 1,5  μέτρο χιόνι. Όμως είδα αυτούς τους ανθρώπους να έχουν πίστη στις δυνατότητές τους και αισιοδοξία για τις προοπτικές του τόπου τους.

Ηδη, μέσω του “Rural Broadband“, 150 οικισμοί της Δυτικής Μακεδονίας αποκτούν πρόσβαση στο γρήγορο Ιντερνετ. Εντός του έτους, τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων θα φτάσουν σε συνολικά 3.700 απομακρυσμένους οικισμούς σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Όμως, οι νέες τεχνολογίες είναι ένα εργαλείο. Στο χέρι μας, της Πολιτείας, των φορέων και των πολιτών, είναι να αποφασίσουμε πώς θα το χρησιμοποιήσουμε. Αν, δηλαδή, θα μείνει στα χέρια λίγων οι οποίοι έχουν συμφέρον να επιτείνουν τις πρωτοφανείς ανισότητες που δημιούργησε η κρίση, ή αν θα λειτουργήσει ως ένα εργαλείο εκδημοκρατισμού προσφέροντας πρόσβαση στη νέα ανάπτυξη σε κάθε Ελληνα, σε όποιο σημείο της επικράτειας κι αν κατοικεί».

Φωτο: Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά τη συνάντηση-συζήτηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη και τα στελέχη της δημοτικής αρχής.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΠΠΑΣ, ΓΡΗΓΟΡΟ INTERNET, ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!