Ν. Κακλαμάνης: Εκτός λογικής η παράταση της θητείας των αιρετών

Τέλος στις φήμες για την –«πέραν πάσης λογικής»-  όπως αναφέρει,  παράταση της παρούσας δημοτικής περιόδου από 3,5 σε 5 χρόνια, καθώς και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση τροποποίησης του νόμου-Ραγκούση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας και την ψήφο των μεταναστών, επιχειρεί να δώσει με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, στον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση νόμου-Ραγκούση για την ελληνική ιθαγένεια και διατάξεων του Καλλικράτη»

Κύριε Υπουργέ,

Μία από τις πολλές ανεκπλήρωτες προεκλογικές μας δεσμεύσεις ήταν και η κατάργηση του νόμου-Ραγκούση σχετικά με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας και όχι μόνο.

Γνωρίζω ότι σχεδιάζεται τροποποίηση του νόμου. Ταυτόχρονα γνωρίζω ότι επίκειται τροποποίηση κάποιων διατάξεων του «Καλλικράτη» και πρόσφατα διάβασα στον ημερήσιο Τύπο ότι σχεδιάζεται η παράταση της παρούσης δημοτικής θητείας από 3,5 σε 5 χρόνια!

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

-Πότε θα έλθει προς ψήφιση, έστω η τροποποίηση του νόμου του κ. Ραγκούση για την ιθαγένεια κλπ.;

-Αληθεύουν οι φήμες για παράταση της δημοτικής θητείας σε 5 χρόνια;

-Μέσα στις αλλαγές του «Καλλικράτη» συμπεριλαμβάνεται και η ψήφιση σε ότι αφορά την εκλογή των δημοτικών συμβούλων από το σύνολο των δημοτών και όχι ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Σχετικά

ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμικό πραξικόπημα η μετάθεση αυτοδιοικητικών εκλογών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΠ-ΕΣ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΒΟΥΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]