Μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας ζητά η τρόικα

Νέους σκληρούς όρους μεταξύ των οποίων και η δημιουργία μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο ελληνικό δημόσιο και τον σχεδιασμό της στελέχωσής του από μηδενική βάση, περιλαμβάνει, σύμφωνα με την «Real News»  το μνημόνιο που εισηγείται η τρόικα, για να λάβει η Ελλάδα νέο δάνειο ύψους τουλάχιστον 14 δις. ευρώ που θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την χρονική περίοδο 2014-2016.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, , είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας με διαφάνεια και κανόνες.

Όπως σημειώνει στην «Real News» ο αξιωματούχος που παρακολουθεί επιτελικά αλλά όχι άμεσα το μνημόνιο, Eurogroup και Κομισιόν επιθυμούν να σχεδιάσουν από την αρχή τις βασικές εκτελέσιμες πολιτικές του μνημονίου, για να τρέξουν τις κυρίως κατευθύνσεις επιμέρους πολιτικών που εκτός του μηχανισμού κινητικότητας είναι:

  1. Η επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και τη ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, χωρίς την εκτελεστική εμπλοκή φορέων του ελληνικού δημοσίου.
  2. Η δημιουργία νέου, απλού και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος.
  3. Τελικό κύμα αλλαγών στο ασφαλιστικό, με ένα μόνο κρατικό ταμείο, εθνική σύνταξη, πλήρη κατάργηση του εφάπαξ και δημιουργία νέων ιδιωτικών ή επαγγελματικών επικουρικών ταμείων.
  4. Ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών για το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις εξαγωγές, τη γραφειοκρατία και το εθνικό πλαίσιο αδειοδοτήσεων και τέλος
  5. Επόπτευση της επόμενης φάσης της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας μέσω της νέας επενδυτική τράπεζας στο Λουξεμβούργο.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΜΟΝΙΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!