Μιχελάκης: Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις θα προχωρήσουν - περιμένουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στους δήμους - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
12
Αύγουστος
Back

Μιχελάκης: Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις θα προχωρήσουν – περιμένουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στους δήμους

Ερωτηθείς στο πλαίσιο συνέντευξής του στη Real News, σε ποια φάση βρίσκεται τώρα η αξιολόγηση των δημοτικών επιχειρήσεων, και αν υπάρχει εκτίμηση για το ποιες είναι ζημιογόνες από τις περίπου 700, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης εξηγεί ότι “η διαδικασία αξιολόγησης βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Περιμένουμε την ολοκλήρωσή της προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα για το πόσες είναι οι ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις. Ποιες είναι αυτές που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και αδυνατούν να φέρουν σε πέρας το έργο που ανέλαβαν. Είναι ανάγκη, είναι υποχρέωση και είναι δέσμευσή μας να βάλουμε τέλος σε κάθε εστία σπατάλης και να διασφαλίσουμε τον απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.”

Επιπλέον, στην ερώτηση αν έρχονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις και πόσοι εργαζόμενοι θα μπουν σε κινητικότητα με το β’ κύμα των 12.500 εργαζομένων (γύρω στις 4.000;), ο υπουργός αναφέρει:

“Θα έχουμε ακριβή απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο. Σίγουρα πάντως είναι ο μεταρρυθμίσεις στις δομές του Δημοσίου, ανάμεσα στις οποίες οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις θα προχωρήσουν σε κάθε περίπτωση.”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!