Μιχελάκης: Ύβρις προς τους πολίτες το «βλαχοδήμαρχοι» του Τσίπρα

«Αυτό το βλαχοδήμαρχοι είναι ύβρις όχι προς τους δημάρχους που μπορεί να έχουν εκλεγεί και τρεις και τέσσερις φορές αλλά προς τους πολίτες που τους εξέλεξαν». Με αυτό τον τρόπο αντέδρασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στο κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τους πολίτες «να σαρώσουν τους βλαχοδήμαρχους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Μάλιστα, (μιλώντας στο real fm), ο κ. Μιχελάκης ήταν δεικτικός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τι θέλει να πει ο κ. Τσίπρας. Να είναι οι δήμαρχοι ευγενούς καταγωγής. Να είναι γραμμένοι στο λίμπρο ντόρο;»

Παράλληλα ο κ. Μιχελάκης, επιβεβαιώνοντας και την τακτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περί «ανεξάρτητων» υποψηφιοτήτων, εξέφρασε την αντίθεσή του «να ξαναπάμε πάλι στη λογική τα κόμματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.»

Λίγο αργότερα σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μιχελάκης επαναλαμβάνει τον πυρήνα των απόψεων που εξέφρασε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει.

 Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

«Δεν ξέρω ποιο πρότυπο δημάρχου έχει υπόψη του ο κ. Αλ. Τσίπρας. Χρησιμοποιώντας, όμως, ύβρεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, προσβάλλει, όχι μόνον την πλειοψηφία των δημάρχων, αλλά και τις πλειοψηφίες των πολιτών που τους επέλεξαν.

Οι χαρακτηρισμοί του, βγαλμένοι μέσα από διχαστικές αντιλήψεις, συνιστούν ύβρι στην ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αδυνατώντας να πετύχει συσπείρωση, προσπαθεί να προκαλέσει αντισυσπειρώσεις. Προσπαθεί να διασύρει, να πολώσει και να διχάσει βρίζοντας.

Αποκαλύπτει, ταυτόχρονα, μια προσπάθεια καθυπόταξης της Αυτοδιοίκησης στο κόμμα του. Επιχειρεί να τη μετατρέψει σε όχημα κομματικών σκοπιμοτήτων.

Τον καλώ να ανακαλέσει τις ύβρεις και να δείξει σεβασμό στους θεσμούς, στους εκλεγμένους δημάρχους και τους δημότες που τους επέλεξαν».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!