Μιχελάκης: Έχουμε χρόνο για κοινή κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κοινής καθόδου της ΝΔ με άλλους κομματικούς σχηματισμούς ή με πρόσωπα που ανήκουν σε άλλους χώρους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης: «Κάθε εκλογική διαδικασία- αυτοδιοικητικές εκλογές, εθνικές εκλογές, αλλά και ευρωεκλογές – έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Θεωρώ, όμως, ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, που είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και βέβαια οι ευρωεκλογές έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας», λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Παράλληλα ο κ. Μιχελάκης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σχέδιο νέου κώδικα ιθαγένειας, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα νέου εκλογικού νόμου.

Για τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ, επαναλαμβάνει ότι «πριν από κάθε μετακίνηση θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος εάν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης». Αναφορικά με τη διαδικασία τονίζει ότι μετά την καταγραφή όσων εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για κοινωνικούς λόγους που προβλέπονται στο νόμο, θα εκδοθούν δύο ΚΥΑ από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Επιπλέον, ο κ. Μιχελάκης χαρακτηρίζει «εθνική υποχρέωση όλων» να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΔ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση