Μητσοτάκης vs Σταμάτη για διορισμό σε υπό κατάργηση γραμματεία

Την έντονη ενόχληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προκαλέσει η επιμονή του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη να τοποθετηθεί επικεφαλής σε υπό κατάργηση γενική γραμματεία του υπουργείου τους. Κι αυτό παρά τις αντίθετες εισηγήσεις και των δύο με δύο βασικά επιχειρήματα:

Πρώτον, ότι δεν περιλαμβάνεται στο νέο οργανόγραμμα του υπουργείου και

Δεύτερον, όπως γράφει το vima.gr, επειδή ήθελε να δώσει το καλό παράδειγμα ενόψει καταργήσεων σε υπουργεία αλλά και Οργανισμών του Δημοσίου. Το επιχείρημα προς τον κ. Σταμάτη ήταν «πως θα μπορέσουμε να πείσουμε εμείς τους ούτως ή άλλως απρόθυμους υπουργούς να καταργήσουν υπηρεσίες, θέσεις και οργανισμούς όταν εμείς δεν το κάνουμε στο δικό μας υπουργείο;»

Όσο για τις αρμοδιότητες της γενικής γραμματείας Εθνικού Κέντρου, Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, θα μπορούσαν χωρίς πρόβλημα να μεταφερθούν στον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Δ. Στεφάνου.

Ωστόσο, παρόλα τα λογικά επιχειρήματα ο υπουργός Επικρατείας που έχει τεθεί επικεφαλής της διαδικασίας αντικατάστασης των γενικών γραμματέων της ΔΗΜΑΡ που παραιτήθηκαν, δεν τους άκουσε, αποδεικνύοντας ότι η τοποθέτηση νέων γραμματέων έγινε με τη λογική να μοιραστούν καρέκλες και όχι να καλυφθούν πραγματικές ανάγκες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση