Μητσοτάκης: «Θα αναδιοργανώσουμε και θα ενισχύσουμε τα ΚΕΠ»

Στην αναδιοργάνωση και στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών θα προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στόχος είναι να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να περιοριστεί, στο μέτρο του δυνατού, η γραφειοκρατία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τη Βουλή ότι «στο υπουργείο έχει δρομολογηθεί ένας ουσιαστικός σχεδιασμός αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης των ΚΕΠ, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν πραγματικά και ουσιαστικά τον ρόλο για τον οποίο σχεδιάστηκαν. Το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει σε συνδυασμό με τη διαδικασία απλοποίησης διαδικασιών που μέχρι σήμερα είχε εφεύρει το γραφειοκρατικό κράτος ταλαιπωρώντας τους πολίτες».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, στη λύση του προβλήματος θα βοηθήσει σημαντικά η ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών μέσα από την πύλη του Ερμή και η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των ΚΕΠ, ώστε οι διοικητικές πράξεις να διεξάγονται μέσα από αυτά.

Αναφορικά με τον τρόπο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα είχε απευθύνει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό ο βουλευτής της ΝΔ Διονύσιος Σταμενίτης, ο οποίος αναγνώρισε ότι το κράτος πρέπει να συμμαζευτεί και να μειωθεί, αλλά αυτό να γίνει με κριτήρια και κυρίως με τρόπο που δεν θα επιβαρύνεται η καθημερινότητα των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η παροχή της κάθε υπηρεσίας ξεφεύγει από την αρμοδιότητα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και εκεί ο σχεδιασμός πρέπει να γίνεται από τα αρμόδια υπουργεία με συγκεκριμένα ορθολογικά κριτήρια. Πρέπει να έχουμε δομές και μονάδες με τέτοια κρίσιμη μάζα, ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες. Τι προτιμούμε; Να έχουμε 3 ή 4 νοσοκομεία τα οποία λειτουργούν πλημμελώς μέσα σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων ή ένα νοσοκομείο ενισχυμένο που θα μπορεί να παρέχει ποιοτική δευτεροβάθμια περίθαλψη μαζί με ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας που να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών; Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να καλύψει η κυβέρνηση και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται.»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΕΠ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!