Μητσοτάκης: Σπάμε την ομερτά για τους επίορκους στο Δημόσιο

 «Υπήρχε μια ομερτά που τώρα σπάει. Περίπου 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτοδίκαιη αργία, ενώ σχεδόν 200 έχουν απομακρυνθεί από την αρχή της χρονιάς ως αποτέλεσμα της επιτάχυνσης της πειθαρχικής δικαιοσύνης». Αυτό υποστήριξε μιλώντας στο ρ/σ «βήμα fm»  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης,  με αφορμή την υπόθεση των 55 επίορκων του υπουργείου Οικονομικών στην πλειοψηφία τους εφοριακοί και τελωνιακοί, σε βάρος των οποίων αν και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή έχει επιβληθεί ποινή από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο δεν έχει προχωρήσει η πειθαρχική διαδικασία, που εντόπισε το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Κατά τον κ. Μητσοτάκη «ο κ. Στουρνάρας αντέδρασε άμεσα με το που κοινοποιήθηκαν τα στοιχεία. Θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία όσοι πρέπει, ενώ θα ζητήσει πειθαρχικές ευθύνες από τους προϊσταμένους, στις περιπτώσεις όπου γνώριζαν για την ποινική διαδικασία και δεν κινήθηκε το πειθαρχικό», πρόσθεσε.

Παράλλληλα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι «εντείνουμε την προσπάθεια για την απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο, η οποία δεν κινείτο με καλούς ρυθμούς. Σημειώνεται πρόοδος», πρόσθεσε.

Για την ολοκλήρωση του κύματος διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου τόνισε ότι δεν μπορούσε αυτό να γίνει  «αν δεν είχαμε συνεργασία με τα Υπουργεία. Εντόπισαν πλεονάζουσες θέσεις, έκαναν μοριοδοτήσεις. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι από τη φύση του οριζόντιο Υπουργείο, που πρέπει να συνεργάζεται με όλα τα Υπουργεία. Υλοποιεί αποφάσεις ενός συλλογικού οργάνου, του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης», κατέληξε κρατώντας για μία ακόμη φορά αποστάσεις από τον χαρακτηρισμό «υπουργός των απολύσεων.»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΜΗΤΟΣΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!