Μητσοτάκης σε ΚΕΔΕ: Η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απολύσεις- Eφαρμόστε την γιατί βελτιώνει τους υπαλλήλους... - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
26
Οκτώβριος
Back

Μητσοτάκης σε ΚΕΔΕ: Η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απολύσεις- Eφαρμόστε την γιατί βελτιώνει τους υπαλλήλους…

Η διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων δεν συνδέεται με το πρόγραμμα κινητικότητας – διαθεσιμότητας, με απολύσεις, αλλά ούτε και με μισθολογικές μειώσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και την επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη.

«Θέλω να υπενθυμίσω και να τονίσω κατηγορητικά για άλλη μια φορά ότι η διαδικασία αξιολόγησης δεν συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με κινητικότητα, διαθεσιμότητα – πόσο μάλλον απολύσεις – αλλά ούτε και με μισθολογικές μειώσεις ή οποιαδήποτε αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, ο υπουργός υπενθυμίζει ότι στο Ν. 4250/2014 επισημαίνεται πολύ καθαρά ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης του έτους 2013 δεν θα ληφθούν υπόψη για την τρέχουσα διαδικασία του προγράμματος κινητικότητας – διαθεσιμότητας, το οποίο άλλωστε έχει ολοκληρωθεί. «Οποιοσδήποτε άλλος αρνητικός συσχετισμός με τη διαδικασία αξιολόγησης συνιστά απλώς παραπληροφόρηση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει την ανάγκη το νέο σύστημα αξιολόγησης να εφαρμοστεί στο Δημόσιο, έτσι ώστε να διαμορφώσει η διοίκηση  με  ομοιόμορφο τρόπο μια εικόνα για την ποιότητα της απόδοσης των υπαλλήλων της: «Κυρίως, όμως θα παρέχει τη δυνατότητα σε υπαλλήλους με συγκριτικά μειωμένη απόδοση να ενισχυθούν ώστε να έχουν την ευκαιρία να βελτιωθούν και να αποδώσουν καλύτερα, πράγμα που αποτελεί καθήκον και υποχρέωση της κάθε διοίκησης προς το ανθρώπινο δυναμικό της και πρωτίστως βέβαια προς την κοινωνία και τους διοικούμενους».

Τέλος, ο υπουργός καλεί την ΚΕΔΕ να συμβάλλει στην εφαρμογή του νόμου, ζητώντας της παράλληλα τις προτάσεις της στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για το σχεδιασμό του πάγιου και οριστικού συστήματος αξιολόγησης που θα ισχύσει από το 2015.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!