Μητσοτάκης: Εργαλείο για να γίνει καλύτερο το Δημόσιο, η κινητικότητα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κινητικότητα δεν είναι μόνο μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας αλλά και ένα θετικό έργαλείο για να γίνει καλύτερο το Δημόσιο.

Μάλιστα, για να δείξει ότι η διαθεσιμότητα δεν οδηγεί σε απολύσεις αλλά σε κινητικότητα σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, έφερε ως παράδειγμα τους 1.862 υπαλλήλους που τον περασμένο Νοέμβριο εντάχθηκαν σε διαθεσιμότητα και τώρα, όπως είπε, «υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες αιχμής του Δημοσίου».

«Επικυρώσαμε τις τελικές αποφάσεις προκειμένου να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα η χώρα μας αναφορικά με τους 12.500 υπαλλήλους που πρέπει να ενταχθούν σε διαθεσιμότητα έως το τέλος Σεπτεμβρίου», είπε μετά το τέλος της συνάντησης. Και πρόσθεσε:   «Θέλω να επαναλάβω ότι η κινητικότητα δεν είναι μόνο υποχρεώση της χώρας αλλά ένα θετικό εργαλείο που θα οδηγήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του ευρύτερου δημόσιου τομέα.»

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τον αριθμό των υπαλλήλων, η διαθεσιμότητα των οποίων «έκλεισε» σήμερα.

Νωρίτερα, πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης είχε αποχωρήσει ο  υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας: «Μιλήσαμε για θέματα κινητικότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, παραπέμποντας για τη σχετική ενημέρωση στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Β. Βενιζέλος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση