Μητσοτάκης: Δεν τίθεται θέμα απολύσεων πέραν των 15.000

Η τρόικα έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων την επέκταση της διαθεσιμότητας, που θα οδηγούσε και σε απολύσεις και μετά το 2014, αλλά απορρίφθηκε αμέσως απο την ελληνική πλευρά, ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν είναι κάτι εύκολο οι απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά η κυβέρνηση θα το αντέξει» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και πρόσθεσε πως «η κοινωνία άντεξε με πολύ πόνο 1.000.000 απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, η χώρα εχει δεσμευτεί για 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2014 που θα γίνουν, αλλά στη θέση τους θα προσληφθούν υπάλληλοι με συγκεκριμένα προσόντα μέσω ΑΣΕΠ«.

Όσον αφορά το κλείσιμο μικρών και μεσαίων φορέων του Δημοσίου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι κάποια μικρότερα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου θα κλείσουν καθώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης,προσθέτοντας πως άλλα, μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με μικρότερο προσωπικό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας καθώς όπως είπε, «και ο αρμόδιος υπουργός έχει πει ότι κλείνει», αλλά δεν θέλησε να επεκτεαθεί περαιτέρω λέγοντας συγκεκριμένα ποια θα είναι τα επόμενα λουκέτα: «Δεν θα πω ονόματα, αλλά υπάρχουν κι άλλα νομικά πρόσωπα που πρέπει να κλείσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις αμυντικές βιομηχανίες, επεσήμανε πως όποια λύση και αν προκριθεί, θα προβλέπει μείωση προσωπικού η οποία «θα προσμετρηθεί στις 4.000 απολύσεις που έχουμε να κάνουμε το 2013».

Επιπλέον, ο υπουργός είπε για την τρόικα ότι «έχει αρχίσει να ακούει«, ενώ εκτίμησε ότι δεν αναμένεται να υπάρξει σκηνικό ρήξης στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης, προσθέτοντας πως τα περισσότερα ανοιχτά ζητήματα θα έχουν κλείσει έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

«Αποδείξαμε με την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2013 ότι μπορούμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις και το ίδιο θα κάνουμε και με τον προϋπολογισμό του 2014», σημείωσε, κάνοντας την πρόβλεψη ότι η οικονομία θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης εντός του επόμενου έτους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!