Μηταράκης: Ανανέωση συμβάσεων και στην ΥΠΥΤ -Τι είπε για τις συμβάσεις στην Υπηρεσία Ασύλου

Για ανυπέρβλητα νομικά και υπηρεσιακά κωλύματα, έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, σε ότι αφορά την ανανέωση των συμβάσεων 17 εργαζομένων, στην υπηρεσία Ασύλου.

Ειδικότερα ο υπουργός πραγματοποίησε, σήμερα Πέμπτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των συμβασιούχων εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου, με θέμα την ανανέωση 629 συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

Οι συγκεκριμένες συμβάσεις ανανεώθηκαν έως 30 Απριλίου 2021. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας του Υπουργείου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, είναι η αποτελεσματική λειτουργία της Υπηρεσίας. Αντίστοιχη πρωτοβουλία αναμένεται να ληφθεί και για τους συμβασιούχους εργαζομένους της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠ.Υ.Τ.).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης, σε σχετικό ερώτημα για τη μη ανανέωση των συμβάσεων 17 εργαζομένων, διευκρίνισε: «Έδωσα εντολή για την ανανέωση όλων των συμβάσεων, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, για τις οποίες υπάρχουν ανυπέρβλητα νομικά και υπηρεσιακά κωλύματα. Κάθε ενέργεια μας αποσκοπεί αποκλειστικά στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και με σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ, ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, ΥΠΥΤ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]