Μήνυση κατά Βαρουφάκη κατέθεσε ο Απόστολος Γκλέτσος

Το’πε και το’κανε ο πρόεδρος του κόμματος ‘’Τελεία’’ , Απόστολος Γκλέτσος ζητώντας ποικινή δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Γιάνη Βαρουφάκη ζητά ο πρόεδρος του κόμματος «Τελεία», Απόστολος Γκλέτσος. Ο δήμαρχος Στυλίδας, στη μηνυτήρια αναφορά του, εκθέτει τις αντιφάσεις στις οποίες ο τέως υπουργός υπέπεσε κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας και εξαιτίας των οποίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τελείας, εκτέθηκε διεθνώς η χώρα μας σχετικά με:

Α) το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής και με το «κούρεμα» του χρέους της χώρας
Β) τη δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία δεν ήθελε να πληρωθεί
Γ) τη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ενώ δεν υπήρχε συμφωνία γι’ αυτό
Δ) τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και την υποτιθέμενη κατάργησή του
Ε) το ενδεχόμενο ρήξης με τους εταίρους την οποία διακαώς επιθυμούσε να θέτει στο τραπέζι των συνομιλιών ως απειλή
ΣΤ) τις δηλώσεις για το πόσο κοντά ευρίσκεται σε μια συμφωνία με αυτούς
Θ) τη θεωρία του Χάους, που με περίσσια επιμονή υποστήριξε.

Στη μήνυση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά, σύμφωνα με το protothema ακόμα και στις στιλιστικές επιλογές του κ. Βαρουφάκη, αλλά και στην ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του, καθώς, με βάση τα όσα αναφέρει ο κ. Γκλέτσος, «φρόντιζε να τραβά συνεχώς πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας είτε εμφανιζόμενος με ιδιαίτερα πουκάμισα και ενδυμασία που δεν συνάδουν σε υπουργό Οικονομικών είτε οδηγώντας μηχανές είτε καθήμενος στα πατώματα», ενώ τον κατηγορεί ευθέως ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας και σταδιοδρομίας του επί σειρά ετών ακόμα και πριν την υπουργοποίησή του επέδειξε μία αντιφατική, πολυμορφική και ετερόκλητη συμπεριφορά ως προς τις κομματικές και εν γένει πολιτικές πεποιθήσεις του αλλά και τις προθέσεις και τους σκοπούς του ενεργώντας τόσο ως ακαδημαϊκός καθηγητής, “αιρετικός” και απαισιόδοξος για το μέλλον και “αντιευρωπαϊστής”, που έγινε διεθνώς γνωστός ως υποστηρικτής και θεωρητικός της άμεσης χρεοκοπίας».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΝΥΣΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!