Μια 11άδα αθλητικών έργων δημοπρατήθηκε μέσω ΣΔΙΤ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, υπέγραψε σήμερα την προκήρυξη δημοπράτησης 6 ανοιχτών κολυμβητηρίων και 5 κλειστών γυμναστηρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι εργασίες κατασκευής προβλέπεται να αρχίσουν το πρώτο τρίμηνο του 2015 και θα ολοκληρωθούν εντός δύο ετών. Έτσι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα αξιοποιείται το εργαλείο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή αθλητικών υποδομών, ύστερα από την σχετική εντολή του κ. Ανδριανού στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ, και σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη αφορά στην κατασκευή των ανοικτών κολυμβητηρίων: Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, Καστοριάς, Κοζάνης, Ηγουμενίτσας, Ασπροπύργου και Θήβας, καθώς και στα κλειστά γυμναστήρια: Σαμοθράκης, Καστοριάς, Άργους, Σικυωνίων και Οινοφύτων.

Το πρόγραμμα κατασκευής αθλητικών υποδομών μέσω ΣΔΙΤ θα συνεχιστεί με άλλα 7 ήδη εγκεκριμένα έργα (4 κολυμβητήρια και 3 γυμναστήρια), ενώ σχεδιάζεται η επέκταση της αξιοποίησης των ΣΔΙΤ σε τομείς όπως η ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών υποδομών, τα συστήματα εποπτείας και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, και ο αθλητικός τουρισμός, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΣΔΙΤ ΑΔΡΙΑΝΟΣ, ΤΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση