Μέχρι τις 16 Μαΐου οι προτάσεις για το Interreg «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020»

Στη δημοσιότητα βρίσκεται από σήμερα η 1η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων στρατηγικών έργων στο  Interreg ΙΡΑ CBC Πρόγραμμα «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020».

O συνολικός προϋπολογισμός της Πρόσκλησης ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9.350 εκατ. ευρώ αποτελούν κοινοτική συνδρομή και τα 1, 650 εκατ. ευρώ εθνικούς πόρους των δύο συμμετεχουσών χωρών.

Στα υποψήφια προς ένταξη έργα καλούνται να συμμετάσχουν εταίροι και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Ο Π/Υ κάθε έργου δύναται να κυμαίνεται στον Ειδικό Στόχο 1.1 «Ενίσχυση των διασυνοριακών υποδομών για μεταφορές, διαχείριση υδάτων και αποβλήτων» από 1,2 εκατ. ευρώ έως 4 εκατ. ευρώ και στον Ειδικό Στόχο 2.1 «Διατήρηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων ως προαπαιτούμενο για την τουριστική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής» από 1 εκατ. ευρώ έως 2,5 εκατ. ευρυώ

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 16 Μαΐου 2016.

Ο γενικός στόχος του Προγράμματος είναι «η ισορροπία μεταξύ της αειφόρου περιφερειακής ανάπτυξης και της ενίσχυσης της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των τοπικών πληθυσμών και των περιφερειακών φορέων, σύμφωνα με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις Εθνικές πολιτικές, με σκοπό την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων μέσω συντονισμένων παρεμβάσεων».

Ο γενικός αυτός στόχος θα επιτευχθεί μέσω των ακόλουθων αξόνων προτεραιότητας:

Άξονας Προτεραιότητας 1: Προώθηση του περιβάλλοντος, αειφόρων μεταφορών και δημοσίων υποδομών

Άξονας Προτεραιότητας 2: Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

Πληροφορίες για την εν λόγω Πρόσκληση, τον τρόπο υποβολής των προτάσεων στρατηγικών έργων καθώς επίσης και γενικές πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ και συγκεκριμένα στην ενότητα 2014-2020 με ένα κλικ εδώ.

Το Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg IPA CBC «Greece-Albania 2014-2020»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την 30η Ιουλίου 2015 το νέο Πρόγραμμα μεταξύ των δύο χωρών για την περίοδο 2014-2020. Ο συνολικός του προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 42,3 εκατ. ευρώ, στα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση συνδράμει με ποσό σχεδόν 36 εκατ. ευρώ μέσω του Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι οι εξής:

Ενίσχυση των διασυνοριακών υποδομών για μεταφορές, διαχείριση υδάτων και αποβλήτων

Αύξηση της αποτελεσματικότητας της περιβαλλοντικής προστασίας και της βιώσιμης χρήσης των φυσικών πόρων

Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και της χρήσης ΑΠΕ

Βελτίωση της αποτελεσματικότητας της πρόληψης κρίσεων και της διαχείρισης καταστροφών με επίκεντρο τις δασικές πυρκαγιές

Διατήρηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων ως προαπαιτούμενο για την τουριστική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής

Ενίσχυση της διασυνοριακής επιχειρηματικότητας, της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και της ανταγωνιστικότητας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, INTERREG IPA CBC, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!