μετρό-πειραιά-καραμανλής-σε-λίγες-εβδ-17040
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 21.06.2022 | 10:53

Μετρό Πειραιά-Καραμανλής: Σε λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμο

Τη σύνδεση του Πειραιά με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελ. Βενιζέλος σε λίγες εβδομάδες με τρεις νέους σταθμούς του Mετρό προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Το μετρό του Πειραιά είχε κολλήσει κι εμείς παραδώσαμε το 2020 τρεις σταθμούς στον Πειραιά. Το κατασκευαστικό κομμάτι των τριών σταθμών στον Πειραιά σε μερικές εβδομάδες ολοκληρώνεται. Αυτό σημαίνει ότι θα συνδέσουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ήδη, έχουν παραδοθεί προς χρήση στο επιβατικό κοινό οι 3 σταθμοί “Αγία Βαρβάρα”, “Κορυδαλλός” και “Νίκαια” και απομένουν οι τρεις σταθμοί: “Μανιάτικα”, “Πειραιάς” και “Δημοτικό Θέατρο”.

Με την πλήρη παράδοση της γραμμής 3, στον σταθμό Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δύο γραμμές Μετρό (Γραμμή 1 και Γραμμή 3), το λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και το Τραμ, διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.