Μετεγκατάσταση 50 ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών στη Γερμανία

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 8 Απριλίου 2020 - 19:22
  • Comments Off

Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, κ. Helmut Teichmann – ο οποίος είχε τη σχετική πρωτοβουλία – κοινοποιήθηκε στην ελληνική πλευρά η βούληση της Γερμανίας να υποδεχθεί 50 ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες.

Οι κύριοι Κουμουτσάκος και Teichmann συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, έτσι ώστε η μετεγκατάσταση να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Επιπλέον, για το θέμα της μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τη διοργάνωση στην Αθήνα Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Ασυνόδευτοι Ανήλικοι στη Μετανάστευση», πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Αναπληρωτή Υπουργού με την αρμόδια για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, κα. Ylva Johansson.

Συμφωνήθηκε ότι και για τα δύο αυτά θέματα, για τα οποία υπάρχει ισχυρή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πρέπει να υπάρξει ταχεία πρόοδος, με την αξιοποίηση της θετικής δυναμικής που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!