Μετεγκατάσταση 22 ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών και 1.1 εκ. ελβετικά φράγκα η συνεισφορά της Ελβετίας 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αναπληρωτή Υπουργoύ Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, και του Υπουργού Μετανάστευσης της Ελβετίας (κράτους-μέλους του Χώρου Σένγκεν), κ. Mario Gattiker, επιβεβαιώθηκε ότι η Ελβετική Κυβέρνηση θα συνδράμει τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα, για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ζητήματος των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών, με ένα 1.1 εκ. ελβετικά φράγκα.

Τα ποσό αυτό θα διατεθεί, μέσω της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Ερυθρού Σταυρού.

Η προσφορά αυτή της Ελβετικής Κυβέρνησης συμπληρώνει την απόφασή της να υποδεχθεί στο στάδιο αυτό 22 ασυνόδευτα παιδιά για μετεγκατάσταση, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Ο κ. Gattiker, τόνισε ότι η Ελβετική Κυβέρνηση εκτιμά ιδιαίτερα το έργο και τις αποτελεσματικές προσπάθειες που καταβάλει, στο πλαίσιο της διεθνούς της δράσης η Ελληνική Κυβέρνηση, για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών και γενικότερα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τον Ελβετό Υπουργό Μετανάστευσης και την Ελβετική Κυβέρνηση για τη στήριξη, τονίζοντας ότι η διαδικασία υλοποίησης των δύο συνεισφορών της Ελβετίας, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε ότι στις 7 Μαΐου θα γίνει τηλεδιάσκεψη εργασίας μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των δύο Υπουργείων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]