ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: 61 χιλιάδες άνθρωποι σώθηκαν από το Λ.Σ.

Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, τα στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν διασώσει από τη θάλασσα συνολικά εξήντα μία χιλιάδες τετρακόσιες πενήντα επτά (61.457) ανθρώπινες ψυχές. Εξήντα οκτώ (68) από αυτές διασώθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λ.Σ., τη διάρκεια της νύχτας και κάτω από δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, στο περιστατικό του Φαρμακονησίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή τις τελευταίες μέρες για να αναδείξει τη συνεισφορά του στη διάσωση των προσφύγων αλλά και να καταδείξει το βάρος που η χώρα δέχεται έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό οπτικοακουστικό υλικό (http://www.hcg.gr/).

«Το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. πάντοτε αλλά ειδικότερα φέτος όπου καταγράφεται μια άνευ προηγουμένου αύξηση μικτών μεταναστευτικών ροών, έχει αναπτύξει κατά μήκος των ανατολικών θαλασσίων συνόρων, συνεπικουρούμενο από δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του FRONTEX, μια τεράστια επιχείρηση που αποσκοπεί, αφενός στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και αφετέρου, στην προστασία κάθε ανθρώπινης ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο στη θάλασσα.

Στο πλαίσιο της αποστολής που του εμπιστεύεται η Ελληνική Πολιτεία και παρά τις σημερινές δυσκολίες που υπάρχουν στη χώρα μας, θα συνεχίσει αταλάντευτα την άοκνη προσπάθειά του για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας και τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ζωής, διασώζοντας κάθε άτομο που κινδυνεύει στο θαλάσσιο χώρο ευθύνης του» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Γ.Α.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!