Μέσω ΚΕΠ και τα στρατολογικά έγγραφα

Και έγγραφα στρατολογικού περιεχομένου θα διεκπεραιώνουν πλέον τα ΚΕΠ. Τη σχετική απόφαση υπέγραψαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης. Πιο συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προβούν μέσω των ΚΕΠ σε:

1. Εξαγορά του υπολοίπου των στρατιωτικών υποχρεώσεων, όσων έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους.
2. Αναβολή κατάταξης των εχόντων εκτός της ελληνικής και τη γερμανική υπηκοότητα.
3. Αναβολή κατάταξης των υπαλλήλων του ΟΗΕ και υπαλλήλων Ειδικευμένων Οργανισμών Ηνωμένων Εθνών.
4. Τμηματική εκπλήρωση στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, με το Ν. 3421/2005.
5. Χορήγηση αναβολής κατάταξης λόγω θεραπευτικής αγωγής, σε κέντρα θεραπείας εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες.
6. Αναγνώριση ως αντιρρησία συνείδησης
7. Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης, μόνου ή μεγαλύτερου γιου γονέων που έχουν πεθάνει, ο οποίος έχει ένα τουλάχιστον άγαμο και ανήλικο, ή άγαμο και ανίκανο για κάθε εργασία, αδελφό ή αδελφή.
8. Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης χήρου πατέρα, ενός τουλάχιστον ζώντος ανηλίκου, ή ανίκανου για κάθε εργασία άγαμου τέκνου.
9. Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης πατέρα, ενός τουλάχιστον ζώντος ανηλίκου, ή ανίκανου για κάθε εργασία άγαμου τέκνου, που έχει σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία.

Επίσης, με την ίδια Κοινή Υπουργική Απόφαση οι ακόλουθες διαδικασίες καταργούνται με βάση τις μνημονευόμενες στις παραγράφους 10-25 διατάξεις:

1. Χορήγηση αναβολής κατάταξης, σε όσους διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες, ή έρευνες στο εξωτερικό.
2. Εξαγορά στρατιωτικών υποχρεώσεων, όσων διακόπτουν τη μόνιμη κατοικία τους στην Τουρκία, ή σε χώρα του τέως ανατολικού συνασπισμού.
3. Υγειονομική εξέταση όσων αδυνατούν να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις για λόγους υγείας.
4. Χορήγηση αναβολής κατάταξης μεταναστών.
5. Εξαγορά στρατιωτικών υποχρεώσεων μεταναστών.

Σε σχετική δήλωση του, ο yφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης αναφέρει: «Με πρόγραμμα και στοχευμένες δράσεις, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα υπουργεία, εμπλουτίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω των ΚΕΠ, πάντα με τον ίδιο στόχο: ταχύτητα, αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]