Μέρκελ: Να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα

Την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές εργασίας στην Ελλάδα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η υψηλή ανεργία, επισήμανε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η Α. Μέρκελ αναγνώρισε ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα είναι αρνητική και παραδέχτηκε πως τα οικονομικά βάρη δεν μπορεί να πέφτουν μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Τόνισε ότι οι δυσκολίες της χώρας ξεκίνησαν όταν το έλλειμμα έφτασε το 15% και οι αγορές έπαψαν να της δανείζουν. «Αυτή ήταν η έναρξη της κρίσης», είπε η γερμανίδα καγκελάριος σημειώνοντας παράλληλα πως κανείς δεν επέβαλε στην Ελλάδα περιορισμούς.

Συνεχίζοντας και σε έντονο ύφος η Α. Μέρκελ δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα να γίνονται απεργίες. Δεν είναι δυνατόν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην μπορούν να εισπράξουν τα κόμιστρα και οι φορολογικές υπηρεσίες να μην μπορούν να εισπράξουν τα έσοδα σε ένα κράτος που είναι υδροκέφαλο. Αν αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη δεν μπορούμε να τα λέμε φιλικά ο ένας στον άλλον και αν όταν τα λέμε μας αντιμετωπίζουν σαν Αρειανούς, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε».

Τέλος, η Α. Μέρκελ υπογράμμισε με νόημα ότι η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία έκαναν τεράστια προσπάθεια εν καιρώ οικονομικής κρίσης και σήμερα έχουν πετύχει καλά ποσοστά οικονομικής ανάπτυξης. «Στην Ευρώπη έχουμε νέα κράτη μέλη που υποχρεώθηκαν να υποστούν πάρα πολλές θυσίες για να μπορέσουν να προχωρήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!