Μείωση ή και κατάργηση προκαταβολής στα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ εξετάζει η κυβέρνηση

Το νέο πρόγραμμα δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη εξετάζει η ΔΕΗ, κάτω από την πίεση του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο υπουργός ασκεί έντονη κριτική στο σημερινό μοντέλο και σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται:

1. αύξηση του υφιστάμενου αριθμού των δόσεων

2. μείωση ή και

3. κατάργηση της προκαταβολής που καλείται να δώσει ο οφειλέτης για να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Ο μέγιστος αριθμός δόσεων που προβλέπει το σημερινό πρόγραμμα της ΔΕΗ φτάνει τις 36. Στην πράξη, σπάνια τα καταστήματα εγκρίνουν πάνω από 10 δόσεις για οικιακούς καταναλωτές.

Υπό αναθεώρηση, όμως, τίθεται και το ποσοστό της προκαταβολής που σήμερα ισούται με 10% του συνολικού χρέους του οφειλέτη (από 20% παλαιότερα).

Η υποχρέωση προκαταβολής λειτουργεί ως αντικίνητρο για πολλούς πελάτες της ΔΕΗ, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Άγνωστο είναι αν αντικείμενο επανεξέτασης θα αποτελέσει και το ύψος της μηνιαίας δόσης που πρέπει να καταβάλλει ο οφειλέτης και που σήμερα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% της αξίας του μέσου διμηνιαίου του λογαριασμού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΕΗ, ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!