ΟΣΥΠΑΕ: Ζητά τροποποίηση νόμου για το ωράριο εργασίας σε εργαζόμενους των Περιφερειών

Τροποποίηση του νόμου 4368/16 που επανέφερε το μειωμένο ωράριο εργασίας σε εργαζομένους των δήμων ώστε να αφορά και εκείνους των περιφερειών, ζητά με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών Π.Κουρουμπλή η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΠΑΕ). Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι στις διατάξεις του ψηφισθέντος νόμου 4368/16 με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», η ρύθμιση των συμβάσεων εργασίας ΙΔΑΧ μειωμένου ωραρίου αφορά μόνο τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού και δεν περιλαμβάνει τους ΟΤΑ Β΄βαθμού, σας επισημαίνουμε τα παρακάτω.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την τροποποίηση του νόμου, ώστε να υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη που να συμπεριλαμβάνει και τις Περιφέρειες της χώρας (ΟΤΑ Β΄ βαθμού). Πάγια θέση της ΟΣΥΑΠΕ είναι η εξασφάλιση σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες είναι ελάχιστοι και οι υπηρεσίες υποστελεχωμένες. Επομένως είναι απαραίτητο να δίνεται η ευελιξία στους ελάχιστους εργαζομένους ΙΔΑΧ που απασχολούνται στους ΟΤΑ Β΄ βαθμού, να μπορούν να εργαστούν μέχρι το τέλος του πλήρους ωραρίου, ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών των Περιφερειών.

Υπόψη σας, με το ίδιο αίτημα, έχει τεθεί και η επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που είναι μέλος μας και σας είχε ήδη ενημερώσει πριν την ψήφιση του σχετικού Νόμου».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ, ΟΣΥΠΑΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!