Μεϊμαράκης προς Μητσοτάκη: «Η Βουλή είναι μέσα στη Διαύγεια»!

Με αρκετές μέρες καθυστέρηση αλλά με σαφή τρόπο απάντησε η Βουλή στην πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη να επεκταθεί η «Διαύγεια» και στο κοινοβούλιο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Βουλή γνωστοποιεί ότι ήδη από τον προηγούμενο Απρίλιο έχει το δικό της πρόγραμμα Διαύγειας, στο οποίο δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις, με ελεύθερη πρόσβαση για οποιονδήποτε.

«Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και αναρτήσεις σε ιστοσελίδες περί διαύγειας στο Κοινοβούλιο, σας ενημερώνουμε ότι, ήδη από τον Απρίλιο του 2013 με εισήγηση του Προέδρου της Βουλής κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για πρώτη φορά η Βουλή έχει το δικό της πρόγραμμα διαύγειας στο οποίο δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις. Κατά συνέπεια η Βουλή λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αυτό το πρόγραμμα, στο οποίο ο οποιοσδήποτε επισκέπτης μπορεί και έχει ελεύθερη πρόσβαση για να ενημερωθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις 6 Νοεμβρίου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Δημόσιο, είχε προτείνει την ένταξη στη «Διαύγεια» τόσο της Βουλής όσο και των πολιτικών κομμάτων. Την πρόταση αυτή, την επανέλαβε το βράδυ της Τρίτης (12/11) σε ομιλία του στο συνέδριο της «Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάς» με θέμα «Κράτος και Διαφθορά«.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!