Μέχρι πότε εγκρίνονται οι αποφάσεις για χορήγηση διατροφικού και προνοιακών επιδομάτων (εγκύκλιος)

Καταληκτική ημερομηνία διεκπεραίωσης του συνόλου των εκκρεμών αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων και τις Διευθύνσεις των Περιφερειών είναι η 31-07-2019. Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα σημειώνεται:

Το άρθρο 2 της υπ’ αρ. Δ12α/Γ.Π.οικ.68856/2202/21-12-2018 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5855/Β’), αντικαθίσταται, από την έναρξη ισχύος του, ως εξής:

«Κριτήρια – Προϋποθέσεις Χορήγησης – Ύψος Παροχής»

1. Οι προνοιακές παροχές του άρθρου 1 καταβάλλονται, από τα οριζόμενα με τις διατάξεις του ν.4520/2018, όργανα του ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με τα κριτήρια, τους όρους, τις
προϋποθέσεις χορήγησης, τα δικαιολογητικά καθώς και τα καταβαλλόμενα χρηματικά ποσά, που προβλέπονται από το ισχύον οικείο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο,
συμπληρωματικά δε και με τις διατάξεις της παρούσας.

2. Όπου από τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας για την χορήγηση ή την παράταση χορήγησης των προνοιακών παροχών του άρθρου 1, προβλέπεται η διενέργεια κοινωνικής έρευνας, αυτή εξακολουθεί να διενεργείται από τους κοινωνικούς λειτουργούς των Δήμων, κατόπιν αιτήματος του αρμόδιου για τη χορήγηση της παροχής οργάνου του ΟΠΕΚΑ, εφόσον κρίνεται απαραίτητη».

Άρθρο 2

Την τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 3 της υπ’ αρ. Δ12α/Γ.Π.οικ.68856/2202 ΚΥΑ /21-12-2018 (ΦΕΚ 5855/Β΄), η οποία αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Καταληκτική ημερομηνία διεκπεραίωσης του συνόλου των εκκρεμών αιτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων και τις Διευθύνσεις των Περιφερειών είναι η 31-07-2019.

Οι εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων και του διατροφικού επιδόματος των αρμόδιων Διευθύνσεων των Δήμων και των Περιφερειών του χρονικού
διαστήματος έως 31-07-2019 εισάγονται στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΑ και εν συνεχεία οι σχετικές αποφάσεις αποστέλλονται στον ΟΠΕΚΑ, ο οποίος υλοποιεί εφεξής την καταβολή των εν λόγω επιδομάτων».

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!