Με τροπολογία, παράταση στα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων

«Ανάσα» για 1.521 ηλικιωμένους και 270 εργαζομένους δίνει η τροπολογία 286 του νομοσχεδίου «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία δε θα κλείσουν οι περίπου 70 δομές των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ και ΚΔΗΦ).

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας 286 του νομοσχεδίου, «με την προτεινόμενη διάταξη της παραγράφου 2 ρυθμίζεται η συνέχιση της απασχόλησης των δομών ΚΗΦΗ και ΚΔΗΦ, που υλοποιούνται από φορείς των ΟΤΑ, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή των υπηρεσιών αυτών, μετά τη λήξη του προηγούμενου κύκλου της συγχρηματοδοτούμενης πράξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ την 31η.12.2012 και έως την ένταξη των φορέων αυτών στο νέο κύκλο της ίδιας πράξης και τη συμβασιοποίηση με τον Δικαιούχο της πράξης. Κατά τη διάρκεια του νέου κύκλου, οι συμβάσεις του προσωπικού θα μπορούν να ανανεώνονται ή να παρατείνονται…».

Διαβάστε επίσης:
SOS δημάρχων για ΚΗΦΗ, «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΚΗΦΗ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 286, ΚΔΗΦ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!