Με τον υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ συναντήθηκε ο Ν. Παππάς

Με τον Υφυπουργό, Israel Hernandez συναντήθηκε ο  Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον.

Στη διάρκεια της συνάντησης και οι δύο πλευρές τόνισαν το ιδιαίτερα καλό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Ο Νίκος Παππάς τόνισε τη φετινή επίδοση-ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού, τις σημαντικές αμερικανικές επενδύσεις που υλοποιούνται στη χώρα μας, όπως αυτή στην Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον για τομείς όπως τα ναυπηγεία, το real estate, η ενέργεια, οι οπτικές ίνες κ.ά. Ειδική αναφορά έκανε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο στρατηγικό project του Υπουργείου, «NGA Plan», για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών που θα καλύψει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με την αξιοποίηση δημόσιας και κοινοτικής χρηματοδότησης ύψους 500 εκατ. ευρώ και, μέσω αυτής, τη μόχλευση ακόμη σημαντικότερων κονδυλίων του ιδιωτικού τομέα.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «Το επενδυτικό ενδιαφέρον που σημειώνεται, ειδικά στους τομείς των υποδομών, αναβαθμίζει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Είναι, πλέον, σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει νοικοκυρέψει την οικονομία της χώρας, φέρνει αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, τις μεταρρυθμίσεις κ.λπ., γεγονότα που αναγνωρίζονται ευρύτατα εκτός των ελληνικών συνόρων».

Στη συνάντηση του Νίκου Παππά με τον Υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Israel Hernandez, συμμετείχαν ο Έλληνας πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Χάρης Λαλάκος και ο σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΗΠΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!