Με τη «μέθοδο των δήμων» η διαθεσιμότητα στα Πανεπιστήμια

Τη μέθοδο που ακολούθησε και με τους (κλειστούς) δήμους τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο απειλεί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πως θα ακολουθήσει η κυβέρνηση και με τα (κλειστά) Πανεπιστήμια αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους.

Παρότι οι πρυτάνεις έχουν δηλώσει ότι δεν θα στείλουν τις λίστες με τους 1.765 διοικητικούς υπαλλήλους που πρόκειται να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητα, όπως, δηλαδή, είχαν κάνει πέρυσι και οι δήμαρχοι, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη αυτές τις λίστες στα χέρια της από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Ακολουθώντας, λοιπόν, το παράδειγμα του Α. Μανιτάκη που το Δεκέμβριο του 2012 είχε υπογράψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία οριζόταν ότι «η διαρκής επικαιροποίηση και συμπλήρωση των στοιχείων των υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου για μεταβολές της υπηρεσιακής τους κατάστασης που επέρχονται αυτοδικαίως από τυπικό νόμο, γίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον δεν πραγματοποιηθεί από το αρμόδιο όργανο και εντός προθεσμίας που προβλέπεται από το νόμο», Κ. Μητσοτάκης και Κ. Αρβανιτόπουλος ετοιμάζουν τροπολογία η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή με την οποία θα αποφασίζει η κυβέρνηση πόσοι και ποιοι διοικητικοί υπάλληλοι Πανεπιστημίων θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προτεραιότητα θα δοθεί στα μεγάλα Πανεπιστήμια (Αθηνών, Αριστοτέλειο, Μετσόβιο) τα οποία έχουν και το μεγάλο όγκο των διοικητικών υπαλλήλων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!