Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι απολύσεις σε ΕΑΣ – ΕΛΒΟ – ΛΑΡΚΟ

Δύο ώρες κράτησε η συνάντηση των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν ότι η υπόθεση των αμυντικών βιομηχανιών θα έρθει στη Βουλή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κάτι που παραπέμπει στη μέθοδο που ακολουθήθηκε για την ΕΡΤ, παρόλο που αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για λουκέτο.

Οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος προτείνουν εκκαθάριση εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών απορρίπτοντας την πρόταση της Τρόικας για άμεσο κλείσιμο των τριών εταιρειών. Πάντως, ακόμη δεν είναι σαφής ο αριθμός των απολύσεων που θα γίνουν μεταξύ των 2.200 εργαζομένων και με βάση το ελληνικό σχέδιο.

Την ερχόμενη Τετάρτη εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του υπουργείου Άμυνας «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ».

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, με βάση διαρροές των συνεργατών τους, απέκλεισαν για μια ακόμη φορά τη λήψη νέων οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΕΑΣ ΕΛΒΟ ΛΑΡΚΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!