Με νομοθετική ρύθμιση η παράταση για τα δημοτικά ΜΜΕ

Παράταση 13 μηνών για τη μετατροπή των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών σε Α.Ε. έδωσε και επίσημα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

«Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτών απ’ όλες τις πλευρές λύσεων και ύστερα από συνεννόηση με το δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και το δ.Σ. της ΚΕδΚΕ, προχωρούμε σε νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της προθεσμίας μετασχηματισμού, όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των ραδιοτηλεοπτικών μέχρι την 31.12.2009», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι «συμφωνήθηκε να γίνει διαβούλευση ανάμεσα στην Ε.Σ.Η.Ε.Α., όλα τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων και την ΚΕδΚΕ, προκειμένου να καταλήξουν στην πλέον πρόσφορη νομική μορφή για τους δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, με πλήρη σεβασμό των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους».

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο «με τις νομοθετικές παρεμβάσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση, μπαίνει τάξη και εξασφαλίζεται η νομιμότητα και στον τομέα των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί πρέπει να λειτουργούν, εφεξής, με κανόνες βιωσιμότητας και διαφάνειας και να πάψουν να «φυτοζωούν» από τους πόρους που διοχετεύονται σ’ αυτούς από τους δήμους για να κλείνουν, εντελώς προσωρινά, οι «μαύρες τρύπες»», πρόσθεσε με έμφαση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!