Με επιπλέον προσωπικό ενισχύεται το Λιμενικό στην ανατολική μεθόριο

Με 200 άνδρες θα ενισχυθεί το προσωπικό του λιμενικού σώματος στην ανατολική μεθόριο μέχρι τον επόμενο μήνα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος  της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου και μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της Ομοσπονδίας Στάθης Σαμαράς, την ίδια ώρα που 130 άτομα περιμένουν τις μεταθέσεις από τα Δωδεκάνησα για άλλες περιοχές.

«Προσπαθούμε με διάφορες μεθόδους να φέρουμε έστω λίγο κόσμο στα Δωδεκάνησα. Υπάρχουν νόμοι και προεδρικά διατάγματα που κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την μετακίνηση του προσωπικού προς τα εδώ, όμως μετά την αλλαγή στην Ομοσπονδία μας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να ενισχυθούν οι υπηρεσίες στην ανατολική μεθόριο. Αυτές τις ημέρες αναμένουμε την έγκριση των μεταθέσεων οι οποίες έχουν ήδη αργήσει. Πρόθεση όλων είναι να γίνουν οι μεταθέσεις προς την ανατολική μεθόριο για την οποία βρέθηκαν τα κονδύλια» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, υπάρχουν υπερστελεχωμένες υπηρεσίες σε άλλες περιοχές της χώρας με επιπλέον προσωπικό έως και 150 άτομα χωρίς αντικείμενο εργασίας. “Υπάρχουν ευθύνες για τις υπερστελεχωμένες υπηρεσίες και θα πρέπει να αποδοθούν. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος επιπλέον προσωπικό που φτάνει ακόμα και τα 150 άτομα, όταν εμείς σε όλα τα Δωδεκάνησα δεν ξεπερνάμε τους 250. Για τον λόγο αυτό είμαστε σε επαφή με τον νομικό μας σύμβουλο και θα κινήσουμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Αυτός που έχει την ευθύνη για τις μεταθέσεις και για ό,τι συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια στην επαγγελματική, στην οικογενειακή και προσωπική μας ζωή, εμάς των στελεχών του λιμενικού σώματος θα πρέπει να πληρώσει” τόνισε o κ. Σαμαράς.

Όπως έκανε γνωστό μέσα στον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων που έχει ήδη ξεκινήσει. Στις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος της ανατολικής μεθορίου θα μετατεθούν περίπου 200 άτομα σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, την ίδια ώρα που 130 άνδρες έχουν ζητήσει μετάθεση και αναμένεται να φύγουν από τα Δωδεκάνησα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΘΟΡΙΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!