Με ένα «κλικ» πιο κοντά στη δικαιοσύνη

Μία νέα υπηρεσία βρίσκεται στις…υπηρεσίες των πολιτών και των επιχειρήσεων. Πρόκειται για τη νέα βάση πληροφόρησης για νομικά θέματα και ζητήματα δικαιοσύνης e-themis.gov.gr του υπουργείου Εσωτερικών, που τέθηκε σε λειτουργία από την Γενική Γραμματεία δημόσιας διοίκησης & Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Με εγκύκλιό του, ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης ζητά από όλους τους αποδέκτες να φροντίσουν για την άρτια ενημέρωση του προσωπικού που υπάγεται στον εκάστοτε φορέα, με στόχο την παροχή της νέας υπηρεσίας προς τους πολίτες.

H ηλεκτρονική βάση δεδομένων e-themis, αποτελεί ένα προηγμένο τεχνολογικά εργαλείο διαχείρισης, αρχειοθέτησης και διάχυσης της νομοθεσίας στο ευρύ κοινό και παρέχει την δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, ηλεκτρονικά πλέον, να αναζητά εύκολα και γρήγορα την ελληνική νομοθεσία.

Ο επισκέπτης μπορεί να βρει το σύνολο της ελληνικής νομοθεσίας, από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, κατηγοριοποιημένη σε 40 θεματικές ενότητες με τους αντίστοιχους νόμους, διατάγματα και κανονιστικές αποφάσεις, όπως δημοσιεύονται στην εφημερίδα της κυβέρνησης, υπηρεσία που παρέχεται στο κοινό για πρώτη φορά και μάλιστα δωρεάν.

Η δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στους νόμους, ενισχύει την διαφάνεια, καλλιεργεί το αίσθημα δικαίου στον πολίτη, την υπευθυνότητα του απέναντι στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις του, ενδυναμώνει το δημόσιο διάλογο και την αποτελεσματικότητα των δράσεων που εφαρμόζονται στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, ενώ μπορεί να διευκολύνει όχι μόνο την πληροφόρησή του αλλά και την συμμετοχή στις αποφάσεις που τον αφορούν.

«Χάρη στο e-themis, είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε, μ’ ένα μόνο κλικ, με ασφάλεια, αμεσότητα και ταχύτητα και κυρίως χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, άμεση ηλεκτρονική πρόσβαση στη νομική πληροφόρηση, σε νόμους, διατάγματα και κανονιστικές πράξεις» τόνισε ο κ. Ζώης και πρόσθεσε «είναι ένα έργο που αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση στον τομέα της παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τον πολίτη».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!