Με δίμηνες συμβάσεις η πρόσληψη ναυαγοσωστών και προσωπικού πυρασφάλειας

«Πράσινο» φως στους δήμους προκειμένου να προσλάβουν ναυαγοσώστες και προσωπικό πυρασφάλειας, που θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους από την 1η Ιουνίου, άναψε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές αδυναμίες του, με εγκύκλιό του  έκανε γνωστό ότι οι δήμοι μπορούν να προχωρήσουν την πρόσληψη των παραπάνω ειδικοτήτων με σύμβασηέως δύο μήνες, ή τουλάχιστον μέχρι τη χορήγηση των εγκρίσεων της Επιτροπής της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 33/2006.

Οι προσλήψεις  αυτές θα γίνουν με βάση το άρθρο 206 παρ.1 Ν. 3584/2007, με το οποίο προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση αυτή του υπουργείου και η μη έγκαιρη πρόσληψη των συγκεκριμένων ειδικοτήτων επισύρει την ποινή της επιβολής προστίμων στους δήμους, χωρίς, βέβαια, δική τους υπαιτιότητα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠ-ΕΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!