Μαξίμου: Η κυβέρνηση εκπονεί έκτακτο σχέδιο για τους πρόσφυγες – Γιατί κατηγορεί τον Σαμαρά

Έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεγάλου προσφυγικού κύματος που δέχεται η χώρα μας εκπονεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Οι ίδιες πηγές επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση Σαμαρά γιατι δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα αναφορικά με τις (ανύπαρκτες υποδομές) και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε. κι ας γνώριζε –μέσω της Ύπατης Αρμοστείας- ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις.

Αναλυτικά το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το τελευταίο διάστημα η χώρα δέχεται ένα μεγάλο ρεύμα προσφύγων πολέμου το οποίο και αναμένεται να ενταθεί, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.  Αυτό οφείλεται, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό,  σε μια σειρά από παράγοντες που σχετίζονται με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Όμως παρόλο που η χώρα αποτελεί σημείο εισόδου για τα προσφυγικά ρεύματα, οι υπάρχουσες  υποδομές  είναι ανύπαρκτες αφού η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε. κι ας γνώριζε –μέσω της Ύπατης Αρμοστείας- ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις.

Η νέα κυβέρνηση εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο, ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτήρια του δημοσίου και του στρατού.

Η αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος απαιτεί ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί, ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες.

Περιμένουμε και από τα υπόλοιπα κόμματα συγκεκριμένες και ρεαλιστικές  προτάσεις και όχι μικροκομματική εκμετάλλευση ενός οικουμενικού ζητήματος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!