Μαυραγάνης: Προτεραιότητα στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών

Αυστηρότερους ελέγχους για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. ευρώ, ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών με τη λήψη των αναγκαστικών μέτρων που προβλέπει η νομοθεσία.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη μειώνεται στο 1,5 εκατ. ευρώ από 5 εκατ. ευρώ σήμερα το όριο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο πάνω από το οποίο οι οφειλές χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα σημαντικού ύψους η επιδίωξη είσπραξης των οποίων λαμβάνει χαρακτήρα πρώτης προτεραιότητας.

Η είσπραξη των οφειλών αυτών σύμφωνα με την απόφαση υπάγεται και στην αρμοδιότητα της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Η αρμοδιότητα αυτή, όπως διευκρινίζεται, διατηρείται για δύο έτη από τη μείωση των οφειλών κάτω του ορίου του 1,5 εκατ. ευρώ για οποιονδήποτε λόγο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ, ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!