Μανιτάκης: Συνεργάζομαι αρμονικά με Στουρνάρα

Προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις «κίτρινες» κάρτες της τρόικας αλλά και την φημολογία για τις σχέσεις του με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα επιχείρησε με σημερινή του δελτίο Τύπου ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης. Στην δήλωση του δεν θέλησε να μπει στην ουσία των δημοσιευμάτων για την εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα, αρκούμενος να αναφέρει ότι ο σχεδιασμός επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης δεν συνηθίζει να σχολιάζει δημοσιεύματα και πληροφορίες του έντυπου ή ηλεκτρονικού Τύπου, ιδίως σε περίοδο εντατικών συζητήσεων με την Τρόικα.

Παρ’ όλ’ αυτά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα ήθελε να τονίσει ότι σε στενή και αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Την περίοδο αυτή είναι φυσικό ο σχεδιασμός να επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων.

Αμετάθετος στόχος  του Υπουργείου παραμένει η ταχύτερη δυνατή ορθολογική ανακατανομή και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, παράλληλα με την αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων  και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν. Ο ποσοτικός στόχος της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα  πρέπει να συνδυάζεται  με την ποιοτική αναβάθμιση τη δημόσιας διοίκησης. Και αυτό φροντίζει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

 

Διαβάστε επίσης:
Τελεσίγραφο τρόικας: Δεν προχωράμε χωρίς απολύσεις
Τρόικα: Απολύστε 7.000 επίορκους τώρα!
«Καρφιά» Στουρνάρα στο Μανιτάκη για απολύσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!