Μανιτάκης σε υπουργούς: Άμεσα η κατάθεση αιτημάτων για τις ανάγκες υπηρεσιών

Να καταθέσουν, δίχως καθυστέρηση, τα αιτήματα για τις ανάγκες φορέων και υπηρεσιών σε προσωπικό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των μετατάξεων και μεταφορών προσωπικού στο Δημόσιο, ζητεί από τους ομολόγους του, με επιστολή που τους απέστειλε, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά και την κοινοποίηση της σχετικής εγκυκλίου για την υλοποίηση της κινητικότητας στο δημόσιο. Τονίζει δε, ότι, «για την αντιμετώπιση άμεσων και επιτακτικών αναγκών προβλέπεται και η προσωρινή τοποθέτηση προσωπικού σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα του δημόσιου τομέα».

Ο Α. Μανιτάκης υπογραμμίζει, στην επιστολή του, τη σημασία της ταχείας υποβολής των αιτημάτων για την άμεση κάλυψη των αναγκών και την τοποθέτηση υπαλλήλων σε νέες θέσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες σε προσωπικό ΔΕ Διοικητικού σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν άμεσα τον πολίτη. Επίσης, σημειώνει ότι «προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλιπούς στελέχωσης, καθώς και στις υπηρεσίες που ισχύει πάγωμα προσλήψεων». Τέλος, αναφέρει ότι στόχος αυτής της διαδικασίας είναι η αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος δυναμικού, με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!