Μανιτάκης: Καταγραφή αναγκών σε προσωπικό υπηρεσιών Δημοσίου

Μετά τον Ευριπίδη Στυλιανίδη που ζήτησε καταγραφή από τους δήμους και τις περιφέρειες των αναγκών σε προσωπικό, και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης προβαίνει σε μια ανάλογη ενέργεια για τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Όπως ανακοίνωση από τη Βουλή, μέχρι τη Δευτέρα θα αποστείλει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ηλεκτρονικό έντυπο, προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες που έχουν, ώστε να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Με αφορμή σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο Αντώνης Μανιτάκης εξαπέλυσε επίθεση σε όλους όσοι αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα και ομάδες συμφερόντων· η Πολιτεία δε θα υποχωρήσει σε ρουσφετολογικές πιέσεις, «πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας απέναντι στον ελληνικό λαό. Οι μετατάξεις δε θα γίνουν κάτω από πίεσες συμφερόντων, αλλά με αξιολογικό και αντικειμενικό τρόπο, το εγγυώμαι», είπε ο ο υπουργός.

«Αν θέλουμε να ακυρώσουμε τη διαθεσιμότητα, πρέπει και οι υπηρεσίες να μας βοηθήσουν. Οι υπάλληλοι, που είναι σε διαθεσιμότητα, θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα στις υπηρεσίες και πιθανόν να παραμείνουν και στις ίδιες υπηρεσίες τους», υπογράμμισε ο Α. Μανιτάκης, ρίχνοντας πάλι το «γάντι» στους υπευθύνους των γραφείων προσωπικού των δήμων.

«Και η αποτελεσματικότητα και το μέτρο, για να πετύχει, πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη, με τρόπο αμερόληπτο και αντικειμενικό και προτάσσοντας τις υπηρεσίες που έχουν άμεσες ανάγκες», υπογράμμισε ο κ. Μανιτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι «από μια πρώτη καταγραφή, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν άμεσες, πολυπληθείς επιτακτικές ανάγκες σε δημόσιες υπηρεσίες και για αυτό το λόγο στέλνεται η ηλεκτρονική επιστολή». Προσέθεσε, επίσης, ότι έχει ήδη συγκροτηθεί και ενεργοποιηθεί μια ειδική Επιτροπή με εκπροσώπους του ΑΣΕΠ, των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών καθώς και της ΑΔΕΔΥ, που θα επεξεργαστεί τα στοιχεία.

«Και η καταγραφή από τις υπηρεσίες για τις ανάγκες που έχουν και η αιτιολόγηση τους πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξεως. Είναι γνωστές οι ανάγκες που υπάρχουν σε δημόσιες υπηρεσίες και μπορεί κάποιοι να μην μετακινηθούν καν. Πρέπει, άμεσα, να δηλώσουν αυτή την ανάγκη. Όλοι πρέπει να εργαστούν προς όφελος και του πολίτη και των εργαζομένων» σημείωσε από την πλευρά του ο Β. Κεγκέρογλου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!