Μανιτάκης: Κάνουμε μετατάξεις όχι απολύσεις

Τη διαβεβαίωση για μία ακόμη φορά ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προχωρήσει σε μετατάξεις υπαλλήλων μετά από αξιολόγηση και όχι απολύσεις έδωσε για μία ακόμη φορά ο Α. Μανιτάκης.

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών το οποίο καταψηφίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο κ. Μανιτάκης υποστήριξε ότι το τρίτο Μνημόνιο σε αντίθεση με το δεύτερο δεν κάνει λόγο για απολύσεις παρά μόνο για ένταξη στο καθεστώς διαθεσιμότητας 2000 υπαλλήλων. Πρόσθεσε δε ότι  στόχος είναι η μετάταξη αυτών των υπαλλήλων «μετά από αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υπαλλήλων και μέσω ΑΣΕΠ. Ήδη έχουμε καταγράψει τις ανάγκες, τις αξιολογούμε, οι μετακινήσεις θα γίνουν με ταχύτητα, με αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο, με μοριοδότηση και αξιολόγηση και σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν δηλώσει οι υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Μανιτάκης δήλωσε υπερήφανος που στηρίζει μια κυβέρνηση που εκπροσωπείται από τρία κόμματα: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη θεσμική επιτυχία της μεταπολίτευσης. Είναι μια κατάκτηση ελπιδοφόρα εγγύηση για το μέλλον».

Σχετικά

Μανιτάκης: Επιμένει σε κινητικότητα, διαθεσιμότητα, «που δεν είναι απολύσεις

Μανιτάκης προς ΑΔΕΔΥ: Μετατάξεις και όχι απολύσεις στο Δημόσιο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!