Τηλεοπτικός χρόνος & εκλογικές δαπάνες στην πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής – Κοντά σε συμφωνία τα κόμματα

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Διακομματική Επιτροπή για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνη Μανιτάκη, με τα ζητήματα του τηλεοπτικού χρόνου, αλλά και των εκλογικών δαπανών να κυριαρχούν.

Όπως δήλωσε ο κ. Μανιτάκης «ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής με κύριο αντικείμενο την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα. Παρουσιάστηκε ένα σχέδιο υπουργικής απόφασης με τα κριτήρια που εισηγήθηκε το Υπουργείο για την κατανομή αυτού του χρόνου. Η συζήτηση ήταν αρκετά διεξοδική. Είχε και έναν χαρακτήρα φυσικά μίας πολιτικής αντιδικίας.

Πιστεύω ότι καταλήξαμε σε κριτήρια που είναι κοινά αποδεκτά. Ακούσαμε με προσοχή τις παρατηρήσεις των κομμάτων. Κάποιες ενστάσεις που υποβλήθηκαν θα τις επανεξετάσουμε και πιστεύω ότι η απόφαση αυτή θα βγει σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Τέθηκαν και διάφορα άλλα ζητήματα, αρκετά επείγοντα και σημαντικά. Ζητήματα που προκύπτουν από τον έλεγχο κεφαλαίου που έχει υποβληθεί μέσω των τραπεζών κι άλλα ζητήματα που αφορούν στις εκλογικές δαπάνες. Κι αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε και θα συγκληθεί εκ νέου η Διακομματική Επιτροπή για να αποφασίσει. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα κόμματα. Θα λάβουμε τις παρατηρήσεις τους και εγγράφως και θα κάνουμε όλες τις αναγκαίες προσθήκες που χρειάζονται», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!