Μανιτάκης: Επιμένει σε κινητικότητα, διαθεσιμότητα, «που δεν είναι απολύσεις»

Στο πνεύμα του non paper που είχε μοιράσει προηγουμένως στους δημοσιογράφους αλλά και όσων είχε πει στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ κινήθηκε η αποψινή ομιλία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη στη Βουλή. Ο κ. Μανιτάκης «ξόρκισε» για μία ακόμη φορά τις απολύσεις, τονίζοντας μάλιστα ότι  «με την κινητικότητα μπορεί να αποφευχθεί η πολιτική των οριζόντιων, αθρόων και τυφλών απολύσεων που είναι και ανεφάρμοστες και αντισυνταγματικές».

Κατά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ούτε η διαθεσιμότητα που αφορά τους ΙΔΑΧ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπαλλήλους των οποίων οι θέσεις καταργούνται, σημαίνει απόλυση, καθώς «στόχος είναι η άμεση μετάταξη τους σε άλλες υπηρεσίες».

Σύμφωνα με την ομιλία του κ. Μανιτάκη οι μόνοι που τελικώς θα απολυθούν άμεσα από το Δημόσιο μέχρι, πάντως, να εκδοθούν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, είναι οι πειθαρχικά ελεγκτέοι.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πως θα επιτευχθούν οι τουλάχιστον 2000 απολύσεις που ζητά η τρόικα για φέτος και οι 25.000 για το 2013….

 

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΚΥΜΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ & ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ

ΑΔΕΔΥ: Η κινητικότητα οδηγει σε μαζικές απολύσεις

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΤΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΚΤΟΣ ΔΕ, ΥΕ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΕΛΕΓΚΤΕΟΙ
ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΔΙΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
*Μανιτάκης: Βαπτίζει τις απολύσεις… μετακινήσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!