Μανιτάκης: Εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι στους δημόσιους υπάλληλους

Εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι στους δημόσιους υπάλληλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα όπως άλλωστε προβλέπεται και από το νόμο 4057/2012 «Πειθαρχικό δίκαιο δημοσίων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΝΠΔΔ». Τα νέα πειθαρχικά συμβούλια, τα οποία έχουν ήδη συσταθεί, αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις.

Η πειθαρχική εξουσία των προϊσταμένων υπάρχει και ασκείται, ενώ και οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να επιτελούν το καθήκον τους με βάση τις δεσμεύσεις του πειθαρχικού κώδικα.

Απαντώντας σχετικά σε επίκαιρη ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου με θέμα «Νέα πειθαρχικά συμβούλια δημοσίων υπαλλήλων» ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης τόνισε ότι «με βάση τα στοιχεία που μας έχουν αποσταλεί μέχρι και σήμερα  προκύπτει ότι ως προς τη σύσταση των πειθαρχικών συμβουλίων, από το σύνολο των 15 Υπουργείων, έχουν συσταθεί πειθαρχικά συμβούλια σε 14» και συμπλήρωσε ότι «για λόγους εξοικονόμησης πόρων και λειτουργικότητας, σε 9 από τα 15 υπουργεία έχει συσταθεί ένα πειθαρχικό συμβούλιο».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!