Μανιτάκης: Δεν έχει πολιτική απολύσεων στο Δημόσιο η Κυβέρνηση

Για την αναδιάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών του ΥΜΑΘ με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη συζήτησαν σήμερα (Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012) στο Διοικητήριο ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη.

«Δεν έχουμε, ούτε είχαμε πολιτική απολύσεων. Το 2013 θα είναι χρονιά αξιολόγησης» τόνισε στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μανιτάκης, επισημαίνοντας πως «έχουν καταγραφεί οι άμεσες λειτουργικές ανάγκες των δημόσιων υπηρεσιών προκειμένου να αναδιαρθρώσουμε τη Δημόσια Διοίκηση, να την κάνουμε πιο οικονομική και κυρίως πιο αποδοτική αλλά και φιλική προς τον πολίτη. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας, να αποκτήσει επιτέλους η Δημόσια Διοίκηση αυτό που της αξίζει, μια ριζική ανανέωση».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  πρόσθεσε ακόμα πως «προσωπικά ο Πρωθυπουργός, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η κυβερνώσα πλειοψηφία δουλεύουμε πυρετωδώς, με σύστημα, μέθοδο, αποφασιστικότητα και εμμονή στους στόχους, ώστε να αναδιαρθρώσουμε ριζικά τη Δημόσια Διοίκηση, ο δημόσιος υπάλληλος να αποκτήσει πίστη και εμπιστοσύνη στο λειτούργημά του, η Δημόσια Διοίκηση να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και αυτό θα το πετύχουμε με τη μέθοδο της αξιολόγησης υπηρεσιών και της αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού».

Από την πλευρά του ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισήμανε πως «οι ανάγκες είναι πολλές, τα προβλήματα μεγάλα, ο χρόνος πιέζει και για αυτό το λόγο δεν έχουμε το χρονικό περιθώριο να αφήνουμε τα πράγματα γενικώς να τρέχουν. Για αυτό το λόγο», συνέχισε, «ακόμη και σήμερα, τελευταία ημέρα του χρόνου, με τον αρμόδιο Υπουργό είχαμε μια γόνιμη συνεργασία σε σχέση με το πρόγραμμα που αφορά στην αναδιάρθρωση των δομών του ΥΜΑΘ. Ο στόχος είναι να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατόν υπηρεσίες στους πολίτες με το μικρότερο δυνατό κόστος και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]