«Μακεδονία»: Γιατί ενοχλήθηκε ο Γ.Μουζάλας – Τι απαντά ο Π.Τσίμας

Ακόμη δεν μπορεί να το χωνέψει ο Γιάννης Μουζάλας το πού κατέληξε η συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Τρίτη στον Παύλο Τσίμα με το λάθος της αναφοράς του σε «Μακεδονία» και την ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσε.

«Γνωριζόμαστε σαράντα χρόνια με τον Παύλο Τσίμα» εμφανίζεται να λέει σε συνεργάτες του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, χωρίς όμως να θέλει να ρίξει την ευθύνη στον δημοσιογράφο για τον χειρισμό της όλης υπόθεσης.

Ο ίδιος ο Παύλος Τσίμας έδωσε από την εκπομπή του την δική του εξήγηση λέγοντας ότι ο Γ.Μουζάλας »είχε μπροστά του το φυλλάδιο, το οποίο μοιράστηκε από αγνώστους και από αυτό διάβασε την επίμαχη φράση». Να σημειωθεί ότι στο φυλλάδιο αυτό γίνεται αναφορά σε «πέρασμα στη Μακεδονία».

Ο δημοσιογράφος ανέφερε επίσης ότι στις υπόλοιπες αναφορές του για τη γειτονική χώρα ο υπουργός χρησιμοποίησε το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Πάντως, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έθεταν από την επομένη που ξέσπασε το ζήτημα ερωτήματα τόσο για το γεγονός ότι ο Π.Τσίμας δεν τον ρώτησε επί τόπου εάν όντως θέλει να αποκαλεί την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» ή εάν ήταν γλωσσικό ολίσθημα, όσο και για τον «Σκάι» που επέλεξε το συγκεκριμένο απόσπασμα και το πρόβαλε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού. Ζόρικο θέμα η πολιτική…

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΠΓΔΜ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!