Μ. Βολουδάκης: Στόχος η ψηφιακή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης

Στόχος της κυβέρνησης είναι η μία στρατηγική ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες της πατρίδας μας, δήλωσε ο Μ.  Βολουδάκης  κατά την ομιλία του σε ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης , με τίτλο «Εθνική Στρατηγική για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

«Ο στόχος είναι να μετατραπούν σε ψηφιακές οι λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης, τόσο αυτές που αφορούν την παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη όσο και αυτές που αφορούν τη συνεργασία υπηρεσιών και υπαλλήλων στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε επίσης ότι «βασική αρχή μας στην όλη προσπάθεια είναι η διασφάλιση του απαραβίαστου στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και των προσωπικών τους δεδομένων. Η ανάπτυξη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο δικό μας σχεδιασμό δεν οδηγεί σε κράτος – «μεγάλο αδελφό». Αντιθέτως, διασφαλίζει όλα τα δικαιώματα των πολιτών, αυξάνει την διαφάνεια και την λογοδοσία στους πολίτες».

Ο κ. Βολουδάκης επανέλαβε ότι «δεδομένων των δημοσιονομικών συνθηκών της πατρίδας μας, είναι αναγκαίο να διασφαλίσουμε ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, και τέτοια είναι και τα συστήματα ΤΠΕ, αξιοποιούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό». Έφερε ως παραδείγματα αξιοποίησης την ψηφιακή υπογραφή, την ηλεκτρονική αδειοδότηση επαγγελμάτων κ.λπ.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ, ΨΗΦΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!